Kiütéses vereséget szenvedett a DAC

By
Updated: október 15, 2016

Megsemmisítő vereséget szenvedett a DAC, hat alkalommal rezgett a sárga-kékek hálója a zsolnaiak ellen. 

Nem jött jól a DAC számára a válogatott szünet, 5 veretlen mérkőzés után nagy zakót mért a zsolnai csapat a sárga-kékekre.

Hamar vezetést szerzett a Zsolna, a 11. percben Diaz remekül indította Špalekot a jobb oldalon, aki visszapasszolt Káčer elé, a zsolnai játékos pedig nem hibázott – 0:1. Három perccel később egyenlíthetett volna a DAC, egy szöglet után Michalík talpalós lövését a gólvonalról vágták ki. A 17. percben kettőre nőtt a zsolnai előny, Otubandjo parádés távoli lövése a kapuban kötött ki – 0:2. A 30. percben ismét rezgett a DAC hálója, Špalek lövését Tofiloski kiütötte, a kipattanót pedig Škvarka a kapuba küldte – 0:3. A középkezdés után még el sem kezdődött a játék, már ismét változott az eredmény, Otubandjo passza után ismét Škvarka talált a hálóba – 0:4. A 43. percben Pačinda került helyzetbe, de a kapu fölé lőtt. Az első félidő egyértelműen a zsolnaiaké volt, a DAC szögletek után próbált veszélyeztetni.

A második félidő eleje kevés izgalmat hozott, főleg a két tizenhatos között folyt a játék. Az első komolyabb helyzetre a 70. percig kellett várni, amikor is Sarr törhetett kapura a jobb oldalon, labdáját Vida lőtte kapura, de Volešák védeni tudott. A 75. percben megszületett az ötödik zsolnai gól, ezúttal Hlohovský talált a kapuba – 0:5. A másik oldalon Pačinda lövését Volšák szögletre mentette. A 78. percben nőhetett volna a zsolnai előny, egy beadás után Špalek fejjel nem találta el a kaput. A 82. percben ismét gólt szerzett a Zsolna, Otubanjo lövése a hálóban kötött ki – 0:6.

A kiütéses vereséggel véget ért a DAC 5 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, míg a zsolnaiak már hat pont előnnyel vezetik a Fortuna Liga táblázatát.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MŠK Zsolna 0:6 (0:4)

Gólszerzők: 11. Káčer, 17. a 82. Otubandjo, 30. a 32. Škvarka, 75. Hlohovský

FC DAC: Tofiloski – Kwin, Michalík, Huk, Brašeň –Ľupták, Simon – Štepanovský (61. Vida), Sarr (81. Černák), Pačinda – Polievka (61. Šabala)

Zsolna: Volešák  – Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek – Káčer (63. Klec), Diaz, Škvarka – Špalek, Otubandjo (84. Haskič), Hlohovský (79. Mandiango)