Herc: Fantasztikusak a DAC szurkolói!

By
Updated: február 26, 2018

A 77. percben lépett pályára a DAC-Nagymihály mérkőzésen a fiatal Christián Herc, aki nyáron a Wolwerhampton csapatától érkezett Dunaszerdahelyre. A tehetséges játékos a 91. percben egy kontratámadás végén higgadtan lőtte a labdát a kapuba, ezzel bebiztosította a DAC számára a három pontot.

Hogy értékelnéd a győztes találkozót?

Tudtuk, hogy a Nagymihály nem lesz könnyű ellenfél. A 60. perc környékén sikerült vezetést szereznünk, ezután jobban kitámadt az ellenfél. Sajnos kihagytunk egy büntetőt, de szerencsére az utolsó percben bebiztosítottuk a győzelmet.

Fantasztikus hazai bemutatkozás, hiszen gólt szereztél a MOL arénában.

Ez volt az első alkalom, hogy a saját bőrömön tapasztalhattam a dunaszerdahelyi szurkolókat. Már korábban is hallottam, hogy fantasztikusak, de amikor már pályára léptem, elképesztő volt. Amikor pedig gólt szereztem, az a pillanat leírhatatlan volt.

Hogy jött a DAC ajánlata?

Szerettem volna egy lépést tenni a felnőtt futball felé, és Dunaszerdahely érdeklődést mutatott irántam. A klub ajánlata megszólított és örülök, hogy a DAC csapatához igazoltam. Igazán örülök, hogy itt lehetek.

Példaként lebegett előtted šatka és Koštrna esete, ugyanis ők is az angol futballból igazoltak Dunaszerdahelyre?

Nem voltam velük kapcsolatban, mielőtt ide igazoltam, de úgy gondoltam, a csapatban sok fiatal van, az idősebbektől sok tapasztalatot szerezhetek. Ľubo Šatka a Newcastle, Koštrna a Wolwerhamptonból érkezett, így én is ide akartam jönni. Ők is lehetőséget kaptak, hogy megmutassák, mit tudnak, én is hasonló úton szeretnék járni.

Milyen körülményeket találtál a DAC-nál?

Dunaszerdahelyen vannak a legjobb körülmények, ami az akadémiát és a stadiont illeti. A szurkolók pedig fantasztikusak.

Mik a céljaid a tavaszi idényre?

Tavasszal szeretnék a csapatnak segíteni, hogy elérjük a nemzetközi kupaszereplést. Hogy kezdőként, vagy csereként, az az edző döntésén fog múlnu. Utána pedig meglátjuk, hogyan tovább.