Helyet kaphatnának a magyar válogatottban a DAC játékosai?

By
Updated: máj 1, 2018

Elgondolkodtató listát állított össze a Sport plusz hetilap, amely szerint legalább 10 magyar játékos kerülte el az új szövetségi kapitány, Georges Leekens figyelmét.

A legutóbbi Kazahsztán és Skócia ellen kialakított játékoskeret több új játékos nevét is tartalmazta, de viszont akadtak hiányzók is. A hetilap olyan játékosokat nevezett meg, akik az elmúlt időszakban húzóembernek számítanak klubcsapatukban, de a válogatottnál nem veszik őket figyelembe.

Közéjük tartozik például a Hajduk Szplitben szereplő Futács Márkó, vagy Gyurcsó Ádám, Sallai Roland a ciprusi APOEL-ből, Szoboszlai Dominik Salzburgból, illetve Szántó Tamás a Rapidból,

A lista három nevet is tartalmaz a szlovák bajnokságból. A hetilap megemlíti Holman Dávid nevét, a Slovan középpályása 700 ezer euróért igazolt Pozsonyba, azóta az égszínkékek meghatározó játékosává nőtte ki magát.

Számunkra viszont két név fontos, mégpedig a DAC csapatában remeklő Kalmár Zsolt és Vida Kristopher.

Kalmár Zsolt korábban Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storcknál is lehetőséget kapott, jelenleg csak a bő keretbe jelölték. A még mindig csak 22 éves középpályás 2017 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, azonnal a DAC meghatározó játékosa lett, azóta pedig 24 bajnoki találkozón lépett pályára és négy gólt jegyzett. Télen a szurkolók a csapat legjobb játékosának választották.

Vida Kristopher 2016 nyarán a holland De Graafschap gárdájától került Dunaszerdahelyre, ebben az idényben 26 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. A 22 éves támadó legutóbb 2014-ben az U20-as válogatottban kapott lehetőséget, nem titkolt vágya, hogy egyszer a felnőtt válogatottban is bemutatkozzon.

A DAC ebben az idényben szárnyal, jelenleg a táblázat második helyén található és már csak egy hajszál választja el a biztos nemzetközi kupaszerepléstől. A kiváló eredményhez mindkét játékos nagyban hozzájárult, gólokkal és gólpasszokkal vették ki részüket a dunaszerdahelyi csapat remekléséből.

Talán a következő barátságos mérkőzések során mind a két DAC játékos megmutathatja magát címeres mezben.