Felkészülési mérkőzésen győzött a Diógyőr a DAC ellen

By
Updated: august 31, 2017

A válogatott mérkőzések miatt szünetel a magyar és a szlovák bajnokság, a klubcsapatok pedig felkészülési mérkőzésekkel készülnek a folytatásra. Nem volt ez másképp a DAC-nál sem, a sárga-kékek Üllőn a Diósgyőr ellen léptek pályára. 

Az 5. percben máris helyzethez jutott a DAC, de Pačinda lövése mellé szállt, ezután Ljubicic próbálkozott. A 10. percben vezetést szerzett a Diósgyőr, Nono beadása után Kitl lövése a hálóban kötött ki – 1:0. Hat perccel később Ľupták lövését kellett védeni, majd Pačinda próbálkozása szállt fölé. A 23. percben egyenlített a DAC, Pačinda beadását Malec vágta a kapuba – 1:1. A sárga-kékek támadója megszerezte első találatát új csapatában, reméljük formáját a tétmérkőzésekre is megőrzi. A 33. percben ismét Malec próbálozott, de fejesét Radoš védeni tudta. A 43. percben Nono szöglete után Lipták a felső kapufát találta el.

Fordulás után megszerezte a vezetést a Diósgyőr, Busai passza után Nagy Tibor jobbról talált a kapuba – 2:1. A mérkőzés további részében már nem esett gól, a Diósgyőr egy gólos győzelmet aratott a DAC felett. A hazaiak mezében Szarka Ákos és Kocsis Gergő is pályára lépett.

Diósgyőr – FC DAC 2:1 (1:1)

Gólszerzők: Kitl (10.), Nagy (58.) ill. Malec (23.)

DAC: Macej – Živković, Šatka, Huk, Koštrna – Ljubičić, Ľupták – Pačinda, Kalmár, Vida (Kosorín, 58.) – Malec. Vezetőedző: Marco Rossi.
DAC 2. félidő: Száraz – Kontár, Šatka, Huk (Bajić, 72.), Koštrna – Ljubičić (Acquah, 60.), Aluku – Divković, Kalmár (Domonkos, 72.), Vida (Kosorín, 58.) – Malec (Sánczez, 60.).

Fotó: DVTK