Ez lehet az A DAC!

By
Updated: august 21, 2017

Lehet még fokozni a DAC Zsolna elleni mérkőzésének teljesítményét, hangulatát? Persze, hogy lehet! A sárga-kékek rég nem látott teljesítményt nyújtottak a MOL Arénában!

Šafranko eladása után mindenki kíváncsian várta, ki kerül a csatár pozíciójába, végül ezt a feladatot Pačinda látta el. Čmelík és Kalmár is kezdőként lépett pályára, ez pedig a Zsolna vesztét okozta.

Láthattuk, a Pačinda – Kalmár – Čmelík hármas remekül összedolgozott, veszélyes támadásokat vezényeltek. Kalmár Zsolt bizonyította tehetségét, remek játékszervezőnek bizonyult, a DAC-nak már szüksége volt egy hasonló játékosra. Nem csak játékszervezésben, de összjátékban, passzokban is erősnek bizonyult. Čmelík igazolta tehetségét, remekül mozgott a széleken és bátran lőtt kapura. Pačinda ebben az idényben megtáltosodott, a DAC igazi vezére lett Ljubicic mellett. Pozitív volt Divkovič játéka, a fiatal támadó remekül szállt be a mérkőzésbe, ezt pedig góllal koronázta.

Természetesen azért voltak hiányosságok is, a védekezésen még lehet csiszolni, és az állóképességen is javítani kell. Čmelík hosszú kihagyás után edz és játszik rendszeresen, Kalmár Zsolt pedig még csak a második hetét kezdi a DAC csapatánál. A játékoskeret nagyon fiatal, a kispadon a legtapasztaltabb Kontár Zoltán volt, ezért mindenképp jó lenne még néhány erősítés.

Így szólt a Nélküled a Zsolna elleni mérkőzés előtt!

A szurkolói hangulatot, a libabőrös Nélküled és a Himnusz éneklését ország-világ látta-hallotta, továbbra is bizonyítva, a DAC szurkolói a legjobbak az országban. Teszik ezt úgy, hogy míg a zsolnaiak magyarellenes és gyalázkodó rigmusokat kiabáltak, a B-közép erre buzdítással reagált.

Még sok mérkőzés van hátra, de ha továbbra is így folytatódik a csapat fejlődése, elérhető lesz a hőn áhított nemzetközi kupaszereplés és sok örömünk lehet még ebben az idényben a DAC mérkőzésein!

Fotó: FC DAC