Döntetlennel tért vissza a nemzetközi porondra a DAC

By
Updated: júl 12, 2018

Igazi futballünnep zajlott Dunaszerdahelyen, 25 év után tért vissza a nemzetközi porondra a DAC. A sárga-kékek az Európa liga 1. selejtezőkörében a grúz Dinamo Tbiliszit fogadták.

 A mérkőzést a DAC kezdte jobban, ennek ellenére hamar vezetést szerzett az ellenfél. Parádés támadás a 8. percben, Bayo-Vida összjáték utána labda Herchez került, aki ballal centikkel lőtt mellé! A 10. percben Pačinda adott be balról, a labda kipottyant a kapus kezéből, de a második hullámban senki sem érkezett.

A 15. percben jött a hidegzuhany, a középpályán vesztett labdát a DAC, Kiteishvili passza után Zivzivadze a tizenhatoson belül ballal a hosszú sarokba talált – 0:1. A 20. percben egy kipattanó labdát Ljubičić küldött a kapu mellé. A 31. percben sikerült az egyenlítés, egy kis szöglet során Pačinda beadását Bayo fejelte a hálóba! Két perccel később Vida lövése szállt a bal sarok mellé. A 37. percben Pačinda félmagas beadását a kapus kiütötte, Šimčák az üres kaput célozta meg, de Buliskeria kapus hárítani tudott. A 42. percben Ljubičić próbálkozott vagy 35-40 méterről, lövése nem sokkal kerülte el a kaput.

A szünetben Šimčák helyett Kalmár Zsolt állt játékba, így erősítve a támadásokat. Az 50. percben rezdült Macej hálója, de lesállás miatt a gól nem volt érvényes. Az 59. percben egy begyakorolt figura során Pačinda lapos szögletét Vida megtolta, az érkező Ljubičić viszont a remek lehetőséget fölé durrantotta. A 75. percben Pačinda veszélyes beadása a kapu előtt szállt el, a támadók viszont lemaradtak. A 77. percben újabb lehetőség adódott a DAC előtt, Kalmár beadását Bayo nem találta el. A 83. percben a csapatkapitány Kiteishvili végezhetett el szabadrúgást, de a labdát fölé lőtte. Ha időhúzásban bajnokot lehetne avatni, a Dinamo csapata az élen végezne. A 90. percben egy szöglet után Ljubičić fejelhetett üresen kapura, de a grúz hátvéd a gólvonalon menteni tudott. A hosszabbításban Kiteishvili iramodott meg, 22 méterről leadott lövését Macej hárította. Az utolsó percben Ninua törhetett egyerül kapura, az érkező Vatsadze elé passzolt, aki egyből a kapufát találta el. A végére már az eredmény sajnos nem változott, döntetlennel kezdett az Európa ligában a DAC.

FC DAC 1904 – Dinamo Tbiliszi 1:1 (1:1)

Gólszerzők: Bayo (31.) ill. Zivzivadze (15.)

Sárga lapok: Bayo (54.) ill. Buliskeria (90.)

8.759 néző

FC DAC: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna, Herc, Ljubicic, Vida (67. Tretyakov), Šimčák (46. Kalmár) – Bayo, Pačinda (79. Divković)

Dinamo: Buliskeria – Kzarabacze, Lochoshvili, Kobouri, Rukhaia – Ninua, Ivanisenia – Ivanishvili, Kiteishvili, Shulaia (80. Kardava) – Zivzivadze (72. Vatsadze)