Ezüstcsatát vesztett a DAC, Dunszerdahelyen győzött a Slovan

By
Updated: máj 12, 2018

Nem sikerült megtenni az utolsó lépést, egy gólos vereséget szenvedett a DAC a SLovan csapatától a Fortuna Liga rájátszásának 9. mérkőzésén.

Ezüstmérkőzést vívott az ősi rangadón a DAC csapata, a sárga-kékek a második helyért és az Európa Ligáért küzdöttek.

Fantasztikus látványt nyújtott a megtelt MOL Aréna, ismét 10.226 néző látogatott ki a rangadóra.

Az első perctől kezdve támadásba lendült a DAC, már a 6. percben egy baloldali beadás után Bayo rosszul találta el a labdát, de a gólvonalon Božikovnak kellett mentenie. A 11. percben Holman eresztett meg egy lövést, de Macej szögletre mentett. Három perccel később Bayo ment el a baloldalon, veszélyes beadását a Slovan védőknek kellett kirúgni. A 20. percben egy remek akció során Bayo küzdötte át magát védőjén, de a kapu előtt Šullába vágta a labdát. A 35. percben 18 méterről Ljubičić végzett el szabadrúgást, de csak a sorfalat találta el. A 45. percben hidegzuhanyként jött a Slovan vezető találata, Holman szögletére Bozhikov ugrott legmagasabbra és fejjel a hálóba talált – 0:1.

Videók és képek a Sportolunk.sk facebook oldalán!

Fordulás után az egyenlítésért küzdött a DAC, de eredménytelenül. Az 54. percben Bayo kapott remek labdát a hátvédek mögé, a Slovan játékosai még menteni tudtak, a következő szögletet Bayo fejelte a kapu fölé. Az 56. percben Šporar lódult a kapu felé, Macej kapus mellett is elment, de éles szögből leadott lövését a DAC hálóőre kiütötte.

A folytatásban továbbra is a két tizenhatosban folyt a játék, kevés lehetőséggel. A 81. percben egy jobboldali beadás után Ljubičic próbálkozott, de gyenge lövését Šulla védte. A 93. percben két kapufa után gólt szerzett a DAC, de valamilyen okból a játékvezető érvénytelenítette. Hiába a sok próbálkozás, nem sikerült egyenlíteni, így ezüstcsatát vesztett a DAC az idény utolsó hazai mérkőzésén.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – ŠK Slovan 0:1 (0:1)
Gólszerző: 45. Bozhikov
Sárga lapok: 31. Ljubičić, 82. Simon, 85. Koštrna – 33. Bajrić, 60. De Kamps, 66. Nono, 67. Šulla, 87. Sekulič
10.226 néző
FC DAC: Macej – Koštrna, Šatka, Záhumenský – Živkovič (82. Almási), Simon, Ljubičić, Herc (60., Divković), Davis – Vida (68. Pačinda), Bayo
Slovan: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, Sekulić – Nono – Moha, Rabiu (46., De Kapms), Holman (70. Cmiljanić), Hološko (79. Saláta) – Šporar

https://www.facebook.com/events/828403835283370