Bénes László: A DAC mindig is a szívemben volt!

By
Updated: apríl 27, 2018

Az országban sehol sincs akkora futball eufória, mint Dunaszerdahelyen. Négy fordulóval a Fortuna liga vége előtt a DAC csapata a tabella második helyén áll, hét pontra lemaradva az éllovas Nagyszombat mögött. A dunaszerdahelyiek számára csak karnyújtásnyira van a nemzetközi kupaszereplés, nyáron az Európa Ligában léphet pályára a DAC.

Ezúttal egy külföldön szereplő csallóközi labdarúgót kérdeztünk, követi-e a DAC körül kialakult helyzetet. A német Mönchengladbachban szereplő Bénes László meglepő választ adott kérdésünkre:

„Talán meglepő, de a DAC összes mérkőzést nézem, az interneten keresztül követem a találkozókat. Ha mi is játszunk, akkor csak később a felvételeket, de amikor csak tudom, minden mérkőzést élőben nézek. Soha sem felejtem el, honnét indultam, ugyanis a DAC-ban is nevelkedtem. A DAC mindig is a szívemben volt és lesz is! Ami a csapat szereplését illeti, senki sem gondolta volna, hogy a bajnokságot a második helyen is végezheti a csapat. Nagyon kívánom, hogy sikerüljön, mert ami most Dunaszerdahelyen a futball körül van, az fantasztikus. A klub és a szurkolók is megérdemlik, hogy Európa Ligát játszanak. Ott pedig már bármi lehet, mert ilyen szurkolók előtt fantasztikus játszani, a hangulat hatalmas önbizalmat ad a játékosoknak.“

Szombaton folytatódhat az eufória, a Fortuna liga rájátszásának 7. fordulójában a Trencsén csapatát fogadja a DAC.

https://www.facebook.com/events/828403835283370