Huk: A DAC a többi csapat számára is példaértékű lehet

By
Updated: december 21, 2017

A negyedik helyen telel a DAC futballcsapata, melynek az őszi idény egyik legbiztosabb pontja a hátvéd Tomáš Huk volt. A kassai játékos értékelte a sárga-kékek őszi idényét.

Négy pont a hátrányuk a második helyre, a negyedik helyen telelnek. Ez pozitívum?

Mondhatni igen, de önkritikusak is lehetünk. Főleg az idény vége nem sikerült az elképzeléseink szerint. Összességben viszont több jó mérkőzést játszottunk, mint rosszat és a tavasz előtt ez egy jó alap. Viszont nem elégedhetünk meg ezzel, a felkészülés alatt javulnunk kell, hogy feljebb lépjünk a táblázaton.

Az elmúlt időszakban ez volt a legjobb féléve?

Úgy gondolom igen, értékelem, hogy rendszeresen pályára lépek és minden mérkőzéssel szeretném meghálálni az edző bizalmát. Örülök, hogy a DAC mezében játszhatok, mert ez egy remek klub, amely folyamatosan fejlődik és a többi csapat számára is példaértékű.

Az elmúlt években hazai pályán nagyon erős volt a DAC, ezúttal viszont 9 mérkőzésből csak négyet nyertek meg. Miért?

Emellett négy döntetlent is szereztünk. A táblázat alsó feléből hozzánk érkező csapatok védekezni jöttek é nem tudtuk feltörni a védelmüket. A másik oldalon idegenben nagyon jól játszottunk és ez hatalmas plusz. Remélem, tavaszra megtaláljuk az optimális formánkat.

A hátvédsorban remek kettőst alkot Ľubomír Šatkával.

Ľubo kiváló futballista, hasonlóan gondolkodunk. Hosszabb ideje játszunk együtt és korban is közeliek vagyunk. A legnagyobb fegyverünk a barátságunk. Nem tudom, milyen sokáig fogunk együtt játszani, de minden mérkőzést élvezek.

Fotó: fcdac.sk

https://www.facebook.com/events/828403835283370