Magyar játékosok, akik erősítést jelenthetnek a DAC számára

By
Updated: december 20, 2017

Lezárult az őszi idény a szlovák és a magyar bajnokságban, a játékosok megérdemelt pihenésüket töltik. Januárban viszont ismét beindul a munka, de nem csak a pályán, hanem azon kívül is.

Több név is pörög az átigazolási piacon, olyan játékosok kerültek átadólistára, akik már bizonyítottak, de az elmúlt időszakban mellékvágányra kerültek. Utánajártunk, ki jelenthetne erősítést a DAC számára.

Lengyelországban átadólistára került Gyurcsó Ádám (szélső) aki 2016 januárjától szerepel a Pogon Szczecin együttesénél. A 26 éves játékos 75 mérkőzést játszott a lengyel bajnokságban, ezalatt 10 gólt és 15 gólpasszt szerzett. A magyar válogatottban 2012-ben mutatkozott be, 18 mérkőzésen lépett pályára és 3 gólt jegyzett. Gyurcsó Ádám egyik legnagyobb erőssége a bal lába és ennek köszönhetően fantasztikus szabadrúgásokra képes. A német Transfermarkt 1 millió euróra becsli a játékos értékét.

Nagy Dominik (középpályás) nagy reményekkel igazolt 2017 januárjában a lengyel Legia együtteséhez, Nikolics Nemanja utódjaként tekintettek a fiatal középpályásra, aki viszont mellékvágányra került. A Ferencváros színeiben 55 mérkőzésen 6 gól és 10 gólpasszt, a Legia mezében 29 találkozón 7/1 volt a mérlege. A tehetséges játékos a középpályán jelenthet erősítést, értékét 1,25 millió euróra becsülik.

Nagy Dominik és Gyurcsó Ádám nagy előnye, hogy mindkét játékos légiósként szerepel és a DAC lehetősége további külföldi szereplést jelentene a két játékos számára.

Kovács István (középpályás) 2012-ben 500 ezer euróért igazolt a Haladás együttesétől a Videotonba, öt év alatt 176 találkozón szerepelt, de az elmúlt időszakban nem tudott alapemberré válni Fehérváron. Ebben az évben 6 találkozón 123 percet játszott, és a nagy konkurencia miatt kevés lehetőség van kilátásban, ezért talán eljöhet az idő, hog ylégiósnak álljon.

Géresi Krisztián (támadó) a Videoton neveltje, korábban szerepelt az U21-es válogatottban is, de az elmúlt időszakban szintén kevés lehetőséget kapott az első csapat keretében. Ebben az idényben 13 mérkőzésen 430 percet töltött a pályán, az Európa Liga selejtezőiben 6 találkozón 236 percet kapott. Az NBI-ben egy gól és négy gólpassz fűződik a nevéhez. A tavalyi idényben viszont 30 mérkőzésen lépett pályára és hat gólt jegyzett. A visszaesés a nagy konkurencia miatt történt, Scepovic, Lazovic és Henty mögött nehezen jut szóhoz, ráadásul a támadósorban Lazovic 10, Scepovic 9 gólnál tart. 23 éves kora ellenére nagy küzdőszellem rejlik benne, több játéklehetőséggel tovább fejlődhet.

Marco Rossi szerint négy játékosra lenne szükség, köztük támadóra is, ugyanis a góllövés nagy gondot okoz csapata számára. A DAC egyik legnagyobb előnye, hogy tavasszal dobogós helyezésért és Európa Liga szereplésért küzdhet, ez vonzó lehet a játékosok számára. Ezen kívül a kiváló körülmények, a csodás stadion és a fantasztikus szurkolótábor is vonzza a jobbnál-jobb labdarúgókat.

https://www.facebook.com/events/828403835283370