Nem esett gól a DAC-Nyitra mérkőzésen

By
Updated: november 26, 2017

Gólnélküli döntetlennel zárult a DAC-Nyitra rangadó a Fortuna Liga 17. fordulójában, a sárga-kékek csaknem 8800 néző előtt mérkőztek nyitrai ellenfelükkel. Az egy pont megszerzése után a tabella 5. helyén a DAC.

2014 után lépett pályára ismét Dunaszerdahelyen a Nyitra, abban az éven a kiesés ellen harcolt mindkét együttes, de végül a DAC maradt a legfelsőbb osztályban. A nyitraiak ezúttal a VSS Kassa helyett indultak a Fortuna Ligában, és a tabella első felében végeznének. Remekül teljesít az őszi idényben a DAC, a sárga-kékek a tabella 2. helyéről várták a 17. fordulót.

Mindkét csapat aktívan kezdte a mérkőzést, az első 20 percben a harciasság dominált, többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék. Az első komolyabb helyzet a 21. percben érkezett, de Pačinda lövése elkerülte a kaput. A 28. percben Živkovič, egy perccel később Ljubicic helyzetét védte Hroššo kapus. A 32. percben egy csodás támadást vezényeltek a DAC játékosai, a Kalmár – Pačinda – Divković tengelyen, majd Divkovic eresztett meg egy lövést, de Hroššo ismét hárított. A 40. percben ismét egy remek támadást vezett a DAC, Ljubicic a saját tizenhatosáról hozta fel a labdát, passza után Pačinda lövését a nyitrai kapus hárította.

Fordulás után is a DAC maradt támadásban, de veszélyes gólhelyzet nem alakult ki. Az első komoly helyzet a Nyitra előtt adódott, a 61. percben Vencl lövése szállt nem sokkal mellé. A 80. percben Machovec próbálkozott, két perccel később Kalmár tört be a tizenhatosba, de lövését blokkolták. Az utolsó percben Davis szögletét Pačinda fejelte kapura, de a labda fölé szállt.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely– FC Nyitra 0:0 (0:0)
FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ljubicic – Vida (68., Mervó), Kalmár, Simon (Aluku, 54.), Pačinda – Divkovič (81., Ashiru)
FC Nyitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Kóňa, Šimončič (73., Kotrík), Machovec – Valenta (Steinhübel, 56.), Balaj (83., Abrahám), Aurelien

https://www.facebook.com/events/828403835283370