Bajnokverés Dunaszerdahelyen, a Zsolna felett is győzött a DAC

By
Updated: august 20, 2017

Fantasztikus hangulat, hat gól és telt lelátók Szent István napján a MOL Arénában, a DAC a bajnok Zsolna csapatát múlta felül és továbbra is veretlen a bajnokságban.

Már Pavol Šafranko nélkül állt fel a DAC, a fiatal támadó szombaton a dán Aalborg együtteséhez igazolt. A sárga-kékek magabiztos játékkal rontottak neki a zsolnai bajnoknak, az első perctől kezdve a győzelem volt a cél. A mérkőzés elején Ljubicic és Čmelík is több gondot okozott a vendégek védelmének, a DAC játékosai távoli lövésekkel is próbálkoztak. Az első gólra sem kellett sokáig várni, egy remek kombináció után a 15. percben Vida beadását Pačinda fejelte a hálóba – 1:0. A 20. percben már kettővel vezethetett volna a DAC, Pačinda szögletét Kalmár fejelte centikkel fölé. Öt perccel később egyenlíthetett volna a Zsolna, Škvarka jobboldali közeli lövését Macej bravúrral hárította. A 32. percben egy fantasztikus Pačinda – Kalmár összejáték után Kalmár lövése centikkel kerülte el Holec kapuját. A 38. percben Čmelík, öt perccel később Pačinda próbálkozott.

A szünet után azonnal jött a DAC második találata, a 47. percben Davis lövését Holec kiütötte, a kipattanót pedig Kalmár a kapuba küldte – 2:0. Ezzel a fiatal középpályás megszerezte első lövését a DAC színeiben. A sárga-kékek a harmadik gól után sem álltak vissza, a 64. percben már 3:0-ás eredmény állt a kivetítőn. A harmadik gól Ljubicic parádés lövése után született. Három perccel később a vendégek szépítettek, Polievka beadását Otubanjo lőtte a kapuba – 3:1. A gól után feléledt a zsolnai csapat, a 78. percben Mráz jól eltalált lövéssel szerezte meg a bajnoki címvédő második találatát -3:2. A végén Divkovic indult meg Holec kapujára és a kapusnak esélyt sem adva a hálóba talált, ezzel beállítva a végeredményt – 4:2.
Egy fantasztikus hangulatban, remek mérkőzésen győzött a DAC a bajnoki címvédő Zsolna felett és továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MŠK Zsolna 4:2 (1:0)
Gólszerzők: Pačinda (15.), Kalmár (47.), Ljubičič (64.), Divkovič (90.) ill. Otubanjo (67.), Mráz (78.)
7.139 néző, teltház
FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Ljubicic – Vida, Kalmár (69., Kontár), Simon, Čmelík (61. Koštrna) – Pačinda (83, Divkovič)
Zsolna: Holec – Chvátal (55. Otubanjo), Kaša, Hancko (46. Vavro), Mazáň – Káčer, Diaz, Škvarka – Špalek, Mráz, Jankauskas (62. Polievka)

https://www.facebook.com/events/828403835283370