A Honvédból is erősítene Marco Rossi

By
Updated: jún 21, 2017

Júmius 22-én kezdi meg munkáját a DAC csapatánál Marco Rossi vezetőedző, aki az elmúlt idényben bajnoki címet nyert a Budapest Honvéd együttesével.

Az olasz tréner terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak, melyben kifejtette, segítői is vele tartanak a DAC csapatához, továbbá a Honvédból is igazolna.

„A munkámat már Kispesten is segítő Cosimo Inguscio velem tart, de időközben az is eldőlt, hogy a videoelemzőnk, Giovanni Constantino is követ minket. Mindketten sokat tettek azért, hogy a Honvéd aranyérmes legyen, örülök, hogy továbbra is egy csapatot alkotunk. Szívem szerint Tóth Iván kapusedzőtől kezdve Nagy István erőnléti edzőn át a szerelésekért felelős Pandur Róbertig a teljes stábot magammal vittem volna, de ezt sem a DAC-nál dolgozó szakemberekkel, sem a Honvéddal szemben nem tehettem meg.“ – nyilatkozta Marco Rossi a Nemzeti Sportnak, továbbá elmondta, csapatával az érmekért küzdene.

„Hozzám hasonlóan a vezetőség tagjai is ambiciózusak, ugyanakkor realisták, egyikünk sem fogalmaz meg a kelleténél merészebb elvárásokat. A Fortuna Liga lebonyolítása különben is változik, az alapszakaszt felső-, illetve alsóházi rájátszás követi. Első lépésben azt akarjuk elérni, hogy a bajnokság második szakaszában az érmekért küzdhessünk, ne a kiesés ellen. Ha ez a vágyunk teljesül, emelhetjük a tétet. Egyvalami biztos, minél több győzelmet aratunk, annál könnyebb dolgom lesz.“

Marco Rossi kitérz az erősítésekre is, szívesen igazolna a Honvéd együttesétől. „A Honvédból szívesen elhoznék egy-két labdarúgót, a baj az, hogy George F. Hemingway túl sokat kér értük. Komolyra fordítva: ha lesz olyan játékos, aki erősítést jelenthet nekünk, és meg is tudjuk szerezni, gyaníthatóan teszünk kísérletet arra, hogy szerződtessük. Mindenekelőtt azonban a jelenlegi állományt szeretném felmérni.“

A teljes interjú ITT elérhető.

https://www.facebook.com/events/828403835283370