Vida: Jövőre többet szeretnék elérni!

By
Updated: jún 5, 2017

Sikeres idényt tudhat maga mögött a DAC középpályása, Vida Kristopher, aki a bajnokság előtt a holland bajnokságból igazolt Dunaszerdahelyre. A fiatal játékos 29 mérkőzésen 5 gólt ért el, ezzel a sárga-kékek harmadik legeredményesebb játékosa volt az elmúlt évadban.

Hogy értékelnéd az elmúlt évadot?

 Az első mérkőzés fantasztikusan indult számomra, hiszen a Zsolna ellen egyből betaláltam, és ezzel abban a hónapban a „Hónap gólja“ címet is elnyertem. Azonban a további mérkőzések Németh Krisztián irányítása alatt nem úgy alakultak, ahogy kellett volna. Nehéz volt Szencen játszani, nem volt olyan érzés, mintha otthon lennénk. Én is kevés lehetőséget kaptam, aminek nem örültem. László Csaba érkezésével sok minden megváltozott. Játékstílusban és összeállításban több változtatás is történt. Innentől kezdve egyre erősebbek lettünk, kezdett összeállni a brigád. Fantasztikus, hogy 16 mérkőzésen nem szenvedtünk vereséget. Majd úgy érzem, a végére elfáradtunk és nem sikerült az, ami hatalmas tett lehetett volna ebben az évben, az Európa Liga indulás. Összességében a sírból hoztuk vissza a idényt és végül egy elfogadható pozícióban zártunk.

Gondoltad volna a bajnokság első felében, hogy a csapat az Európa Ligáért fog küzdeni?

Mikor ide érkeztem, azzal a reménnyel jöttem, hogy egy jó szezon kezdete előtt állunk. Majd a 8-10. forduló után nem hittem abban, hogy ebben az évben meg oda érhetünk akar a 3. helyre is. Ehhez nagy bravúr kellett volna, amit végül majdnem sikerült is elérni. Örülök, hogy több rekordot tudtunk felállítani ebben az évben.

Mennyire volt nehéz beilleszkedni a dunaszerdahelyi környezetbe?

Úgy érzem, könnyen ment a beilleszkedés, hiszen magyarul mindenkivel szót tudtam váltani. Angolul is jól beszélek, így akik nem tudnak magyarul, azokkal is jól el tudtam beszélgetni. Hamar összebarátkoztam a srácokkal. Ezt a kemény futballstílust már kicsit tovább tartott megszoktam, de ez normális.

Hogy értékelnéd az évad során nyújtott teljesítményedet?

Egy fantasztikus bemutatkozást hosszabb, kevés perces gyengébb periódus követte. Majd újra jött a folyamatos játéklehetőség, egyre jobban ment a futball és jöttek a gólok. Elégedett vagyok a DAC mezében lejátszott első idényemre, de jövőre még többet szeretnék elérni.

Mennyire fekszik neked a szlovák bajnokság?

Én játékosabb focistának tartom magam, ezért nehéz volt belerázódni a kemény stílusba. De fontos, hogy ehhez hozzászokjak és tudjam kombinálni a játékot az agresszív focival.

Hogy érzed, a jövőre nézve még miben kell fejlődnöd?

Mindenképp javulni szeretnék az egy-egy elleni párharcokban, továbbá támadásban is és védekezésben is. Mindezek mellett többet fogom gyakorolni a szabadrúgásokat. Eddig nem én lőttem őket, de a jövőben többször szeretném megpróbálni.

Milyen érzés volt átélni a pályán a DAC szurkolók erejét?

Leírhatatlan érzés volt az, amit a szurkolóktól kaptunk, minden mérkőzésen kitettek magukért. És hogy ez valójában milyen érzés, csak az tudja, aki ott van a gyepen.

Jól teljesítettél, gólokat lőttél, de a válogatott meghívó elmaradt. Mit gondolsz, miért?

Nagyon igyekeztem, hétről hétre gólokat szerezni, jó játékot mutatni. Egyelőre ez kevés volt, de ez csak tovább motivál, hogy még jobb legyek és még többet mutassak. Tovább folytatom a kemény munkát és bízom benne, hogy meglesz az eredménye.

Fotó: fcdac.sk

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.

https://www.facebook.com/events/828403835283370