László Csaba: „Eddig ez fájt a legjobban Dunaszerdahelyen!“

By
Updated: máj 2, 2017

Remek sorozatot produkál a DAC futballcsapata, amely 13 bajnoki mérkőzés óta őrzi veretlenségét, ráadásul sorozatban négy alkalommal zsebelte be a három pontot. Az elmúlt időszakról, az Európa Ligáról a szerződés hosszabbításról László Csaba vezetőedzőt faggattuk.

Az elmúlt két mérkőzésen, a Nagymihály és a Szenyice ellen a mérkőzés vége felé érkeztek a győztes gólok. Miért kellett ilyen sokáig várni a találatokra?

Azért, mert nem rúgunk hamarabb gólt. Azt a futballt, amit mi játszunk, ahhoz türelemre van szükség. Pont ezek azok a mérkőzések, ahol koncentráltan kell futballozni, és erre büszke vagyok, mert a csapat ezt 90 percen át teszi. Az már csak véletlen műve, hogy az utolsó percekben tudtuk megszerezni a győztes gólokat. Azt szeretném, ha minél hamarabb a kapuba tudnánk találni, az megnyugtatná a csapatot és talán más taktikai variációt tudnánk alkalmazni. De így végig nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet, ami nagyon fontos.

13 veretlen bajnoki, sorozatban négy győztes mérkőzés. Fantasztikus sorozatot produkálnak a játékosok.

Nekünk is vannak határaink. A csapat átlagon felül teljesít, a srácok nagyon jól dolgoznak, és jól viselik a rájuk nehezedő terheket. De hát ezért futballisták és a Szenyice elleni történelmi győzelemből mindenki kivette a részét, a takarító nénitől az irodában dolgozó embereken keresztül Világi úr is, aki megteremtette nekünk ezt a lehetőséget. Mi az elvárásoknak a jövőben is meg szeretnénk felelni, de nem szabad a csillagos égről álmodni. Most kell alázatosnak lenni és készülni, hogy a következő mérkőzéseket is megnyerjük. Hogy mi lesz belőle, meglátjuk. Maradjunk két lábbal a földön és dolgozzunk tovább.

Négy pont a hátrány a dobogós helyezéstől, ennek tükrében hiányoznak a Nagyszombat (0:0) és a Rózsahegy (1:1) ellen elvesztett 4 pont?

Megmondom őszintén, nem. Tisztelem az ellenfelet és azokon a mérkőzéseken nem voltunk eléggé koncentráltak. Jobban inkább az hiányzott, hogy nem játszhattuk a szlovák kupadöntőt. A Poprád elleni mérkőzés fájt eddig számomra a legjobban Dunaszerdahelyen, mert azzal a lehetőséggel nem tudtunk élni.

A tabella 4. helyezettje is Európa Ligát játszhat, foglalkoznak ezzel az öltözőben?

Erről inkább nem is akarok beszélni, még egy kicsit távol van. Szerintem van 4-5 csapat, amely erről álmodozik. Előttünk van még négy mérkőzés és az fog dönteni, hogy ki mennyire lesz koncentrált.

A klubbal kötött megállapodása az idény végéig szól. Történtek már tárgyalások a hosszabbításról?

Eddig még nem ültünk le beszélgetni, inkább a mérkőzésekre fókuszáltunk, nem beszéltünk konkrétumokról. Azt hiszem, most az a legfontosabb, hogy tovább tudjunk menetelni. A bajnokság végéig él a szerződésem, utána majd a tulajdonos úr és a vezetőség eldönti, milyen úton halad tovább a csapat, velem vagy nélkülem. Én jól érzem magam Dunaszerdahelyen. Amíg itt vagyok, megpróbálok minden egyes pillanatot profi módon a csapat érdekében tenni. Ezzel így van a stábom is.

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.

https://www.facebook.com/events/828403835283370