Otthon, végre!

By
Updated: november 19, 2016

Hosszú várakozások és 210 nap után ismét visszatér a futball Dunaszerdahelyre. a Fortuna Liga 16. fordulójában a bajnok Trencsén érkezik. Ezúttal viszont nem is az ellenfél a lényeg, hanem az új stadion, ugyanis az egész hét az épülő-szépülő Arénáról szólt. Az, ami az elmúlt 7 hónapban történt a Csallóköz szívében, az maga a csoda. 

A csapat az idény elejétől Szencen szerepelt, az eredmények viszont elmaradtak, így felgyorsultak az események, ma pedig már játékra alkalmas az új DAC Aréna. Igaz, ez idáig csak két lelátó készült el, de nem kis erőfeszítésbe került azok megépítése. Véget érnek az utazások, a vendégszereplések, ismét Dunaszerdahelyen, egy pompás létesítményben zúghat a Hajrá DAC!

A hivatalos megnyitóra a stadion befejezéséig várni kell, de így is történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi, hiszen ez lesz az első mérkőzés az új fél-Arénában. A hatalmas érdeklődést mi sem magyarázza jobban, mint hogy a 6839 férőhellyel rendelkező lelátókra szóló jegyekből már az első napon több mint 4300 elkelt. Biztosra vehető a telt ház, az anyaországból is várhatók érdeklődők. Az első mérkőzéseken még adódhatnak problémák, hiszen egy új építményen mindig van javítani való, de ezt talán minden szurkoló elfogadja, hiszen a nyújtott élmény felbecsülhetetlen. Az élmény, amely miatt most csallóköziek, felvidéki magyarok és DAC szurkolók ezrei látogatnak ki az új stadionba. Erre vártunk, hosszú hónapok óta.

https://www.facebook.com/events/828403835283370